Abanka prodaje svojih 2% Mercatora

Bez autora
Oct 16 2012

Abanka je obavijestila brokere da je danas unijela prodajni nalog za 103.400 dionica Mercatora u trgovinski sustav ljubljanske burze. To je dva posto kapitala najveće slovenske trgovačke tvrtke. Kao što je već poznato, Abanka se ovoga puta nije htjela obvezati na prodaju većinskog dijela Mercatora zbog neizvjesnosti oko realizacije prodaje. Početna cijena spomenutih dionica Mercatora iznosi 147 eura po dionici. Prema neslužbenim informacijama, banke su 2009. godine kupile dionice Mercatora po cijeni od 161 eura, uključujući financiranje. Najveći dioničari tvrtke tada su bili Istrabenz i Infond Holding koji je bankrotirao.

Abanka prodaje svojih 2% MercatoraAbanka je obavijestila brokere da je danas unijela prodajni nalog za 103.400 dionica Mercatora u trgovinski sustav ljubljanske burze.

To je dva posto kapitala najveće slovenske trgovačke tvrtke. Kao što je već poznato, Abanka se ovoga puta nije htjela obvezati na prodaju većinskog dijela Mercatora zbog neizvjesnosti oko realizacije prodaje.

Početna cijena spomenutih dionica Mercatora iznosi 147 eura po dionici. Prema neslužbenim informacijama, banke su 2009. godine kupile dionice Mercatora po cijeni od 161 eura, uključujući financiranje. Najveći dioničari tvrtke tada su bili Istrabenz i Infond Holding koji je bankrotirao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik